Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رضا اردکانیان» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سال‌های گذشته به طور متوسط، رشد اوج بار بیش از پنج درصد بود که این به معنای ضرورت احداث چند هزار مگاوات نیروگاه جدید برای پاسخگویی به این رشد اوج بار بود.

وزیر نیرو ادامه داد: برنامه های مدیریت مصرف از دو سال پیش با همکاری مردم در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، تجاری و خانگی آغاز شد و با مشوق هایی که پیشبینی شده بود و نیز تفاهم‌نامه‌هایی که منعقد شد، توانستیم رشد اوج بار را کاهش دهیم و در عین حال تولید و عرضه انرژی را نه تنها با وقفه مواجه نسازیم بلکه افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: همچنین توانستیم تعهدات صادراتی خود را که به خصوص در شرایط تحریمی حائز اهمیت است و منابع  ارزی قابل ملاحظه ای را برای صنعت تدارک می کند در برنامه داشته باشیم.

وزیر نیرو گفت: تابستان ۹۷ اوج بار  بیش از پنج درصد را به زیر سه درصد رساندیم و در تابستان ۹۸ رشد اوج بار فقط یک درصد و بدون خاموشی بود که امسال نیز به همین میزان خواهد بود.

وی ادامه داد: به زودی به مردم گزارش خواهیم داد که تابستان ۹۹ هم بدون خاموشی با رشد اوج بار تنها حدود یک درصد و با افزایش عرضه انرژی بیش از چهار درصد نسبت به سال گذشته و افزایش صادرات انرژی پشت سر گذاشته شد.

اردکانیان درباره تحقق این امر گفت: بیش از ۲۹۰ هزار تفاهمنامه با بخش های مختلف صنعتی و تولیدی  قبل از فصل گرما به امضا رسید که براساس آن متعهد شدیم چنانچه آنها مصرف خود را در ساعات اوج گرما در تابستان کاهش دهند، به جای آن در سایر ساعت‌های شبانه‌روز برای آن که اختلالی در تولید ایجاد نشود، انرژی ارزان‌تری به آنها اختصاص دهیم.

عضو هیات دولت ادامه داد: پارسال از این محل ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش به بخش صنعت و تولید کشور پرداخت شد و امسال این رقم احتمالا بیشتر خواهد شد.

وی به بکارگیری استارت آپ ها برای مدیریت مصرف اشاره کرد و خاطرنشان کرد: استارت آپ ها وشرکت های دانش بنیان بکار گرفته شدندو با کمک فعالیتی که آنها در بخش خانگی داشتند و از طریق تلفن های هوشمند، آنها توانستند مردم را در جریان چگونگی مصرف خود قرار داده و آنها را تشویق به کاهش مصرف و استفاده از ادوات کم مصرف برقی در ساعت اوج بار کنند و از این نظر، امسال چهارصد مگاوات پیک‌سایی یعنی کاهش اوج بار محقق شد.

اردکانیان ادامه داد: این دستاورد بزرگی است زیرا کشور را از یک هدر رفت قابل ملاحظه انرژی و منابع بدور می دارد و ما تلاش خواهیم کرد به عنوان یک عادت و اخلاق آن را نهادینه کنیم، البته در عین حال نیروگاه می سازیم و عرضه انرژی را افزایش می دهیم. اما اینگونه نخواهد بود که با عادات ناصحیح مصرف در فصل تابستان یا زمستان، این منابع زیست محیطی را که متعلق به نسل های آینده هم هست بیهوده و به شکل خارج از الگوی مصرف مورد استفاده قرار دهیم.
تامین پایدار آب و برق در دوران کرونا
وزیر نیرو درباره اقدامات در دوران شیوع کرونا، گفت: مهمترین کاری که توفیق داشتیم انجام دهیم این است که در شرایط سخت کرونایی نه مردم بلکه کادر درمانی کشور دغدغه‌ای برای تامین آب و برق نداشته باشند.  

اردکانیانادامه داد: تصور اینکه در این شرایط سخت کرونایی، مشکلی در تامین آب مورد نیاز برای  مصارف  بهداشتی وجود داشته باشد یا اینکه واحدهای درمانی، بهداشتی کشور در زمان‌های کاملا ضروری، اختلالی در تامین برق رخ دهد، بسیار دشوار و نامطلوب است.

وی اضافه کرد: آمادگی بالایی برای مقابله با این شرایط سخت داشتیم؛  به‌موقع رساندن واحدهای نیروگاهی در مدار تولید و انجام تعمیرات لازم از جمله اقدامات انجام شده بود.

وزیر نیرو یادآور شد: در فروردین‌ماه حدود  ۲۵ هزار نفر از کارکنان این صنعت در سراسر کشور در حال آماده‌باش بودند، متاسفانه تعدادی از نیروها در حین انجام خدمت، جان خود را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست دادند، اما خللی در فعالیت ها رخ نداد.

وی گفت: همچنین در ماه های نخست شیوع این بیماری که با رکود مواجه بودیم و به دلیل تعطیلی واحدهای تجاری خیلی از کسبه، امکان پرداخت به موقع قبض آب و برق را نداشتند، تلاش کردیم که با آنها مدارا کنیم، بنابراین مهلت هایی برای آنها در پرداخت قبض در نظر گرفته شد.

اردکانیان افزود: البته مردم بعد از آن همکاری خوبی کردند و شرایط به روال خود بازگشت.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا انرژی برق مصرف بهینه برق آب و فاضلاب رضا اردکانیان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا انرژی برق مصرف بهینه برق آب و فاضلاب رضا اردکانیان وزارت نیرو کرونا ویروس کرونا انرژی برق مصرف بهینه برق آب و فاضلاب رضا اردکانیان وزارت نیرو رشد اوج بار وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان

جدایی‌ناپذیر بودن توسعه اقتصادی و منابع تجدیدپذیر، کشورهای مختلف را به یافتن راه‌هایی برای گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در مقاصد مختلف از مصارف خانگی و مشاغل کوچک تا صنایع بزرگ واداشته است. افزایش مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر به معنی کاهش سوخت‌های فسیلی، بهبود بهره‌وری و درنتیجه کاهش انتشار کربن است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، محرک‌های اساسی مصرف انرژی شامل جمعیت، استانداردهای زندگی، ترجیحات مصرف‌کننده، فناوری و سیاست‌های دولت هستند که میزان تقاضا برای خدمات انرژی به‌ویژه انرژی‌های پاک را تعیین می‌کنند. بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، مصرف جهانی انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با تولید آن سریع‌تر رشد کرده است. این میزان از ۱۱.۴ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۱۲.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و این روند روبه‌افزایش در سال ۲۰۲۳ به ۱۳.۹ درصد رسید. در سال ۲۰۲۲، کل مصرف جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر ۴۵.۱۸ اگزاژول (واحد اندازه‌گیری مصرف انرژی) بود. آسیا و اقیانوسیه با ۲۰.۲۴ اگزاژول بیشترین مصرف را داشتند که سهمی نزدیک به ۴۵ درصد از کل مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان را نشان می‌دهد و پس از آن آمریکا با سهم ۲۸.۷ درصد قرار دارد. هلند نیز یکی از کشورهایی است که بالاترین سرانه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد و بیش از ۱۴ درصد از انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند.

ظرفیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA)، گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر جهان در سال ۲۰۲۳ با اضافه شدن ۴۷۳ گیگاوات به ظرفیت کل ۳۸۷۰ گیگاوات رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد، اما به دلیل توزیع نابرابر رشد آن، تا رسیدن به ظرفیت هدف ۱۱ تراوات تا سال ۲۰۲۳ فاصله زیادی داشت. با این حال، در سال ۲۰۲۳ انرژی‌های تجدیدپذیر ۸۶ درصد از کل ظرفیت انرژی در سطح جهان را تشکیل دادند و این رشد را می‌توان به افزایش قابل‌توجه منابع تولید انرژی خورشیدی و بادی نسبت داد. آسیا با سهم ۶۹ درصدی در کل ظرفیت اضافه‌شده تجدیدپذیر، پیشتاز این توسعه بود و ظرفیت چین ۶۳ درصد رشد کرد و به ۲۹۷.۶ گیگاوات رسید. انرژی خورشیدی همچنان بیشترین سهم انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی را دارد و ۷۳ درصد از گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص می‌دهد و پس از آن انرژی بادی قرار دارد. خاورمیانه و اقیانوسیه به ترتیب شاهد افزایش ۱۶.۶ درصدی و ۹.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ بودند، اما در این میان آفریقا تنها شاهد ۴.۶ درصد رشد بود. در اتحادیه اروپا، روند افزایشی بر سیاست‌گذاری متمرکز بود و نگرانی‌های مربوط به امنیت انرژی به محرک‌های کلیدی رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در این منطقه تبدیل شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مزارع بادی چین در ماه مارس بیش از ۱۰۰ تراوات‌ساعت برق تولید کردند و این کشور را به رکورد بالاترین میزان تولید ماهانه انرژی تجدیدپذیر رساندند. این افزایش ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته موقعیت چین را به‌عنوان بزرگترین تولید کننده انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تثبیت می‌کند.

شرکت‌های خدمات انرژی‌های پاک

شرکت‌های مختلفی مانند Iberdrola، Ørsted و Canadian Solar خدمات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر را در سراسر جهان ارائه می‌دهند. این خدمات شامل سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید، توزیع و تأمین انرژی تجدیدپذیر می‌شود. برای مثال شرکت Ørsted یکی از بزرگترین شرکت‌های انرژی بادی در جهان است که مزارع بادی دریایی و خشکی، تأسیسات ذخیره انرژی و مزارع خورشیدی را توسعه می‌دهد و از آنها بهره‌برداری می‌کند. این شرکت به‌تازگی یکی از بزرگ‌ترین مزارع بادی دریایی در آسیا و اقیانوسیه، واقع شده در تایوان را افتتاح کرده است. به‌طور کلی تأمین مالی پروژه‌های عظیم تولید و توسعه انرژی در مراحل ساخت، نصب تجهیزات و بهره‌برداری از آنها بر عهده این شرکت‌های خدماتی است که با سرمایه‌گذاری سالانه میلیون‌ها دلار در این بخش، علاوه بر کمک به رشد تولید و مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر، برای چندین هزار نفر اشتغال‌زایی می‌کنند.

کشورهایی با بالاترین مصرف انرژی تجدیدپذیر در جهان

بررسی‌های آماری آژانس بین‌المللی انرژی فهرستی از کشورهای دارای بالاترین رتبه مصرف انرژی تجدیدپذیر در جهان را تا سال ۲۰۲۲ آماده کرده است و سهم مصرف انرژی تجدیدپذیر آنها را به‌عنوان درصدی از کل مصرف انرژی جهانی اعلام کرده است که در ادامه عنوان می‌شود.

چین با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱۳.۳۰ اگزاژول در صدر این فهرست قرار دارد. ایالات متحده آمریکا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۸.۴۳ اگزاژول معادل ۱۱.۳ درصد از مصرف انرژی کل، در رتبه دوم قرار دارد. برزیل با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۵۳ اگزاژول رتبه سوم و آلمان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۴۵ اگزاژول معادل ۲۱.۳ درصد رتبه چهارم را کسب کرده است. رتبه پنجم مربوط به هند با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۱۵ اگزاژول است. کشورهای دیگر به ترتیب رتبه‌بندی به شرح زیر هستند:

ژاپن با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۵۳ اگزاژول معادل ۱۲.۱ درصد انگلستان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۳۶ اگزاژول معادل بیش از ۱۹ درصد اسپانیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۰۴ اگزاژول معادل ۲۱ درصد فرانسه با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۸۱ اگزاژول معادل ۱۴.۶ درصد ایتالیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۶ اگزاژول معادل ۱۶.۶ درصد اندونزی با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۴ اگزاژول معادل بیش از ۱۰ درصد استرالیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۰ اگزاژول معادل ۰.۷ درصد ترکیه با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۶۹ اگزاژول معادل ۱۸.۸ درصد کانادا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۹ اگزاژول سوئد با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۶ اگزاژول کره جنوبی با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۲ اگزاژول هلند با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۱ اگزاژول مکزیک با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۴۵ اگزاژول لهستان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۳۹ اگزاژول ویتنام نیز با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۳۳ اگزاژول کد خبر 751274

دیگر خبرها

  • تولید پایدار برق در اوج بار مصرف/ به استقبال تابستان می‌رویم
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • صنایع در صورت رعایت مصرف از مشوق‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند می‌شوند
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • مشترکان کم‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان